דצמ
אחראי לביקורת על הביצוע
בשנים האחרונות עודכן חוק התכנון והבנייה, בדבר חובת מינוי בעלי תפקידים, וביניהם תפקיד של אחריות לביקורת על הביצוע (סעיף 71 (א) (1) לחוק התכנון והבנייה תשע"ו-2016).
האחריות לביקורת על הביצוע הינה תפקיד רב משמעות במהלך הבנייה ולמעשה לא ניתן לקבל אישור לתחילת עבודות הבנייה מהרשות, ללא אחראי על תחום זה. מכאן, שחתימתו של האחראי לביקורת על הביצוע, מאשרת לרשויות כי ניתן להתחיל בביצוע עבודות הבנייה.
עבודת האחראי לביקורת על הביצוע, מצריכה היכרות מעמיקה עם חוק התכנון והבנייה לצד ביקורים באתר, בכדי לוודא התנהלות תקינה, והרבה מאוד עבודה משרדית ובירוקרטית, עד להוצאת דו"ח מסכם, בהתאם לחוק.
האחראי לביקורת על הביצוע מחויב להוציא דוחות אלו לרשות הרישוי, בזמנים קבועים בחוק, ובהם ידווח על התקדמות הפרויקט, יתנו אישור גמר שלבים קריטיים משלבי הביצוע, וייתנו צפי להמשך העבודות באתר.
ואלו תפקידים העיקריים, כפי שממציין החוק:
1) חתימה על אישור תחילת עבודה, ריכוז כל המסמכים הרלוונטיים,הגשתם לרשות המקומית. וזאת לצורך קבלת "אישור תחילת העבודות באתר" .
2) בדיקה אם עבודות הבנייה בוצעו בהתאם לתנאי ההיתר, ולפי חיקוק, לרבות התנאי בדבר העסקת קבלן רשום (להלן – ביקורת).
שלבי הביקורת:
סימון קווי הבניין;
גמר יסודות הבניין;
גמר הקמת השלד;
גמר הבנייה.
החוק אף מציין כי: אי מסירת דו"ח לרשות הרישוי, ובזמן הנקוב בחוק, הליך הבנייה נחשב כאילו לא בוצע הבנייה עפ"י תנאי היתר ! (סעיף 89 (ג) לחוק התכנון והבנייה תשע"ו-2016).
אדריכלים רבים מפנים אלינו לקוחות, מתוך ידיעה והבנה כי, מעבר לאחריות שבתפקיד, התפקיד מצריך גם הרבה מאוד: הכירות מעמיקה ב'שטח', יכולות מעקב צמוד על התקדמות העבודה באתר, ניהול ובקרה תהליך הבנייה, שמירה על קשר שוטף עם המתכננים והיועצים, מעקב ושליטה על ביצוע פיקוח עליון, ועוד …
- Category: יהב סהר
- Tags: